Spelregels Beachvolleybal PAD weekend

Wij verwachten een sportief en gezellig toernooi. Wij hopen dat we op jullie medewerking kunnen rekenen. In de week voor aanvang ontvang je een mail met daarin het speelschema, hierin staat hoe laat je de eerste wedstrijd speelt, zorg dat je op tijd aanwezig bent!

De speeltijd voor de wedstrijden is 6 minuten. De omroeper zal elk team op tijd vermelden hoe laat ze op welk veld spelen, graag vragen wij jullie dan ook op tijd klaar te staan zodat we niet uitlopen op schema. Uiteindelijk gaan de zes poules winnaars en de twee beste nummers 2 uitmaken wie het PAD volleybal toernooi gaat winnen!

Hoe spelen we?

We spelen 4 tegen 4. Hoe doel is om de bal tegen de grond van de tegen partij te spelen. Een team mag 3 keer de bal raken (inclusief blokkeren), dit mag zowel bovenhands als onderhands. De bal wordt in het spel gebracht door middel van een service naar de tegenstander. De rally gaat door totdat de bal op de grond ligt, de bal ‘uit’ gaat, bal meer als 3 keer word overgespeeld, of de tegenstander niet in staat is om de bal terug te spelen. Het team wat een punt maakt moet serveren. Als het andere team moet serveren omdat de beurt wisselt door een score moet ook van serveerder worden gewisseld. Iedere keer dat de bal dus bij de tegenstander op de grond komt is 1 punt. (of je nu wel of niet aan service was).

Serveren: De service mag onderhands, bovenhands en in sprong worden uitgevoerd. Een fout service gaat uit of er wordt een voetfout gemaakt, waarbij de speler over de lijn gaat staan tijdens het serveren. Als de bal tijdens het serveren het net aanraakt wordt er gewoon doorgespeeld. Bij beachvolleybal bestaat geen middenlijn. Er kan alleen een voetfout aan het net worden gemaakt wanneer de tegenstander serieus wordt gehinderd. Een ‘Blok’ telt als 1 keer spelen van de bal. Na de blokkering mag de bal dus nog 2 keer worden gespeeld. Degene die blokt mag de bal daarna nog een keer spelen. Dit telt als gewoon balcontact. Tijdens een blok mag de tegenstander niet TE veel gehinderd worden. Er spelen ook teams mee die uit veel jongeren deelnemers bestaand. Houd hier een beetje rekening mee. (je mag best winnen, maar speel gepast).

Als er onduidelijkheden zijn haal je er een persoon van PAD bij. Zijn er nog vragen, dan mag je ze altijd stellen, veel plezier!!